Bästa hudvården på vintern 

När den här artikeln skrivs är vi mitt uppe i hösten och temperaturen har blivit allt kyligare och det är inte särskilt länge till första snön faller i norr. När temperaturen och vädret ändras är det viktigt att vi anpassar vår hudvård därefter. Därför kommer du i den här artikeln att få en kort genomgång på vilken typ av hudvård som är särskilt bra att använda på vintern. 

 

Mer fukt 

Det är vanligt att man får fnasig och torr hud när vi börjar att gå mot kyligare tider. Därför ska du vara väl förberedd inför hösten och vintern och fylla ditt badrumsskåp med fuktgivande hudvård för att din hud ska må bra även under vinterhalvåret. Det finns massvis med hudvård som innehåller fuktgivande ingredienser hos https://www.amytiz.se/. Några exempel på hudvård du kan använda för att ge din hud en boost av fukt är dagkräm, nattkräm,  oljor och serum och ansiktsmasker med extra mycket fukt. 

Om du har problem med att din hud blir så pass torr att den kliar och blir fnasig kan det vara värt att investera i en fetare ansiktskräm. Men om du har aknebenägen hud ska de fetare krämerna undvikas. 

Ansiktsbehandlingar - Hudvård och skönhet

Mildare rengöring 

Det är alltid viktigt att vi ser till att få rent vårt ansikte för att  huden ska kunna andas ordentligt och för att undvika igentäppta porer vilket i sin tur kan leda till orenheter i ansiktet såsom akne och blemmor. Eftersom att många upplever att deras hud blir torrare på vintern behöver vi anpassa vår rengöring därefter. Därför ska du se till att köpa en något mildare variant på ansiktsrengöring för att undvika att du torkar ut huden samtidigt som du får det rent. 

 

Lyster 

På sommaren får vi naturlig lyster i huden. Men så fort temperaturen börjar att gå ner upplever många att huden känns glåmig. För att ge din hud extra lyster på vintern ska du köpa produkter med lystergivande egenskaper. Det finns ansiktskrämer, serum och masker du kan använda för att din hud ska stråla även på vintern. 

 

Använd hudvård innan du går ut 

Det sista tipset vi kommer att ge dig för den här gången är bra att tänka på när det börjar att bli minusgrader. Det bästa du kan göra för din hud när det är minusgrader ute är att applicera din hudvård minst en timme innan du går ut. Det är för att du annars riskerar att huden blir torr eftersom att många hudvårdsprodukter innehåller vatten och andra ingredienser som inte är särskilt snälla mot din hud om du går ut direkt i kylan efter att du applicerat din hudvård. Därför ska du använda din hudvård en bra stund innan du beger dig ut på vintern.