Flyttfirmor kan hjälpa med hela flytten 

Om du planerar en större flytt med många möbler och ägodelar – kan det vara en smart idé att ta hjälp av flyttfirmor. Priset du behöver betala för en flyttfirmas tjänster beror på många olika faktorer. 

Vad gör en flyttfirma? 

En flyttfirma kan vara extra uppskattad när det kommer till att flytta tunga saker och möbler. Akvarium, pianon och stora skåp kan vara exempel på saker som kan vara svårt att transportera på egen hand. Tänk på att dessa typer av skrymmande föremål ofta kostar extra för privatflytt malmö. Om du har väldigt stort bohag kan det kännas väldigt överväldigande att flytta på egen hand – och en flyttfirma kan vara rätt val för dig. En flyttfirma har ofta mer fraktkapacitet än du kan fixa på egen hand vilket innebär att de kan genomföra din flytt både enklare och smidigare. Genom att anlita en flyttfirma slipper du riskera att göra dig illa under flytten och slita ut dig. Om du ska flytta en lång sträcka kan det vara enormt avlastande att ta hjälp av en flyttfirma. Det kan nämligen vara väldigt ansträngande att transportera hela sitt hem från ena sidan av landet till den andra sidan. Genom att anlita en flyttfirma kan hela ditt bohag transporteras i ett och samma lass. Dina grejer är dessutom i bra händer då medarbetarna på flyttfirman ansvarar för att dina saker transporteras, bärs ut och in på ett säkert sätt. På så sätt minimerar du risken att dina saker skadas under flytten. Tejpa flyttkartong - packa

Prisfaktorer som påverkar priset för en flyttfirma 

Hur mycket du betalar för en flyttfirma kan bero på många olika faktorer, varav vissa saker kan vara sådant du kan påverka. Tänk även på att trots alla dessa faktorer och den offert du kommer få från din flyttfirma, kan du utnyttja rutavdraget när du anlitar en flyttfirma. Detta kommer ge dig ett rejält avdrag på arbetskostnaden. Några saker som påverkar priset för en flyttfirma lund är följande: 

  • Volymen på ditt bohag, det vill säga hur stora möbler du har och hur många flyttlådor du har. 
  • Hur långt avstånd dina grejer ska transporteras, det vill säga avståndet mellan din gamla och din nya bostad. Detta påverkar till stor del hur lång tid det kommer ta för flyttfirman att flytta. 
  • Huruvida du beställer eventuella extratjänster så som transport av skrymmande eller tunga möbler. 

Självfallet är det fler faktorer som påverkar priset för en flyttfirma, så som om du ka flytta till lägenhet eller hus, samt om det finns en hiss att tillgå. Olika flyttfirmor kan dock fakturera på olika sätt och fungera på olika sätt. Det enklaste sättet för att få reda på hur mycket din flytt kommer kosta är att kontakta en flyttfirma direkt och be om en offert.