Tänk på att jämföra flyttfirmor 

Om du ska flytta behöver du förmodligen en passande flyttfirma. Det sparar dig mycket tid och du kan fokusera helt och hållet på att komma i ordning i ditt nya hem. Det finns ett stort utbud av flyttfirmor och de kan erbjuda väldigt olika typer av tjänster. Vissa behöver bara hjälp med själva transporten från A till B, andra vill ha hjälp med hela flytten. Därför är det viktigt att du tänker över exakt vad du vill ha hjälp med innan du börja jämföra olika firmor. 

 

Packhjälp i båda hemmen 

De flest av oss har en hel del saker hemma och det är inte säkert att vi hinner packa dessa själva. Därför finns det flyttfirmor som bistår med allt från kartonger till packhjälp. De kan även hjälpa dig att packa upp allt på den nya adressen. I detta brukar det även ingå att montera ned och upp alla möbler. Det kan spara dig väldigt mycket tid och slit i flyttprocessen. Det är dock inte alla som känner sig bekväma med att låta andra packa åt dem. Då kanske du hellre vill göra det på egen hand. I så fall är det viktigt att du avsätter tillräckligt med tid så du slipper stressa under flytten. 

 

Transport av speciella föremål 

Även om du kan flytta mycket småsaker själv kanske du har ting i huset som är lite svårare att transportera. Det kan till exempel vara ett piano eller en flygel. I så fall kanske du behöver anlita en flyttfirma bara för den sakens skull. Det är viktigt att sådana saker transporteras på ett säkert sätt så det inte kommer till skada. Fundera därför på om det är något som du behöver tänka på. En god idé är att börja med en inventering av allt som ska flyttas av flyttfirmor Stockholm. Då har du också bättre koll på hur stor flyttbil och hur många flyttkartonger du kan behöva. 

 

Be om en offert 

Innan du bestämmer vilken flyttfirma du vill anlita är det bäst att be om flera olika offerter och J. De flesta flyttfirmor har ett kontaktformulär där du fyller i information om din flytt. Du behöver bland annat fylla i mellan vilka adresser flytten går och hur stor bostad det handlar om. De flesta brukar vara ganska snabba med att återkomma. När du har några olika offerter kan du jämföra och se vilket som blir mest fördelaktigt för dig. Se till att vara ute i god tid så du inte riskerar att stå utan bil den dagen du ska flytta. Tänk också över om du vill ha hjälp med flyttstädningen eller om det är något som du klarar av att sköta på egen hand. Oftast är det skönare att överlåta detta till någon annan som har full koll på vad som ska göras.